زیرساخت های نسل پنجم اینترنت فراهم می گردد

به گزارش مجله آزمون اول، محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با انجام طرحی پژوهشی آماده سازی ساختار مناسب برای نسل پنجم مخابرات سیار را انجام دادند.

زیرساخت های نسل پنجم اینترنت فراهم می گردد

به گزارش گروه فناوری خبرنگاران به نقل از مرکز ارتباطات واطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به دلیل گسترش تقاضا جهت مخابرات بی سیم نسل جدید، احتیاج شدیدی به کاهش ابعاد و افزایش بازدهی در مدارات فرستنده و گیرنده به وجود آمده است که آنتن های فعال مجتمع با تجمیع مستقیم آنتن و مدار تقویت نماینده فعال و حذف اتصالات داخلی و در نتیجه تلفات ناشی از آنها، تا حدود زیادی این احتیاج ها را رفع می نمایند.

در حال حاضر علی رغم وجود سابقه طولانی در طراحی و ساخت آنتن فعال مجتمع، یکی از چالش های مهم موجود، بحث تحلیل، مدلسازی و طراحی همزمان کل ساختار است و به خصوص طبق آنالیز های انجام شده، احتیاج به تحلیل و مدلسازی میدانی نویز در ساختار های آنتن فعال مجتمع در بخش گیرنده و تحلیل و مدلسازی غیرخطی آنتن فعال مجتمع در بخش فرستنده، به شدت احساس می گردد.

در سال های اخیر به منظور دست یابی به سیستم های مخابراتی سیار با کارایی بالا، هزینه ساخت کمتر و ابعاد کوچک، احتیاج شدیدی به گسترش مدارات مجتمع در فرکانس های موج میلیمتری احساس شده است. از جمله مهمترین سیستم های مجتمع در طی چند دهه اخیر، آنتن های فعال مجتمع هستند. آنتن فعال مجتمع، با یکپارچگی مستقیم مدار فعال، توجه زیادی را به خود جلب نموده است که در بخش فرستنده و گیرنده به ترتیب منجر به توان تشعشعی موثر همه جهت ها بالا و کاهش نویز و تلفات انتقال می گردد. این آنتن ها اغلب دارای سلول واحد فعال غیرخطی در فرستنده هستند و از این جهت از آنتن های غیرفعال متمایز می شوند.

در این راستا پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پروژه ای با عنون طراحی و تحلیل آنتن فعال مجتمع در ترنسیور های MIMO موج میلیمتری را انجام دادند. این طرح پژوهشی به مدل سازی و تحلیل میدانی نویز آنتن فعال مجتمع موج میلیمتری در گیرنده و تحلیل میدانی غیرخطی آنتن فعال مجتمع تقویت نمایندگی توان در فرستنده می پردازد.

هدف اصلی طراحی و تحلیل میدانی ساختار آنتن فعال مجتمع در ترنسیور های موج میلیمتری برای نخستین بار در کشور است. همچنین از دیگر اهداف آن می توان به آماده سازی ساختار مناسب برای نسل پنجم مخابرات سیار اشاره نمود. این طرح سعی در ارائه روش تحلیل و مدلسازی میدانی سیگنال و نویز ساختار آنتن فعال مجتمع در بخش گیرنده، مدلسازی غیرخطی در بخش فرستنده و در نهایت بهینه سازی ساختار با استفاده از روش تمام گسترده دارد.

از زمینه های استفاده و کاربرد نتایج آن نیز می توان به قابل استفاده بودن در سیستم های مخابراتی بی سیم و استفاده تحلیل ارائه شده برای طراحی دقیق تر آنتن های فعال مجتمع اشاره نمود.

pariblog.ir: پری بلاگ | در دنیایی از وبلاگ ها و وبسایتهای خبری و علمی چرخی بزنید

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 20 آبان 1400 بروزرسانی: 20 آبان 1400 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 3077

به "زیرساخت های نسل پنجم اینترنت فراهم می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زیرساخت های نسل پنجم اینترنت فراهم می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید